Billiga vintageklänningar

Det är något visst med att sätta på sig ett gammalt plagg med historia. Inte nog med att nyfikenheten väcks och man börjar fundera på vem som burit plagget förut och vid vilket tillfälle, många plagg är dessutom gjorda med ett utsökt hantverk. En typ av plagg som många letar efter vintage är klänningar. Det kan vara allt från färgsprakande kaftaner från sent 60-tal till modeller med vida kjolar och smal midja från 50-talet som man söker. Det är dock inte helt lätt att hitta de riktiga godbitarna till ett billigt pris.

Var hittar jag de bästa vintageklänningarna billigt?

Idag finns många butiker som är specialiserade på vintage, både fysiska och butiker online. Det är dock inte i dessa du i första hand ska söka om du är ute efter att spara några kronor eftersom priserna ofta är högre i dessa butiker. Det bästa är istället att vända sig till auktionssajter såsom Ebay. Här kan du hitta drömklänningen för väldigt lite pengar. Man bör dock vara medveten om att det är lite av ett detektivarbete att hitta godbitarna. Å andra sidan är det också en tjusning.

Leta på loppisar

Att besöka de mest välsorterade second hand-butikerna är sällan en bra idé om du vill komma åt vintageplagg till ett billigt pris. För dig som inte vill handla på Ebay eller andra auktionssajter av en eller annan anledning finns det dock ett alternativ. Istället för att gå på de välsorterade vintagebutikerna i stan bör du besöka mindre loppisar på landet. Här kan du ofta hitta dyrgripar till ett betydligt billigare pris. Visst involverar det att leta och rota i klädhögar, å andra sidan så kan det hända att du hittar drömklänningen för några tior.

Hur vet jag att kläderna passar?

När man handlar vintage är det ju en fördel om man kan prova plagget först eftersom storlekarna generellt var mindre förr. När du köper kläder på till exempel Ebay är det dock inte möjligt. Då gäller det istället att titta noga på måtten. Du bör undvika att bara gå efter storlek eftersom en small från 60-talet kan skilja sig rätt mycket från en storlek small idag. Lita därför inte på storlekslappen utan gå efter dina egna mått. Besöker du en loppis ska du dock ta chansen att prova plagget om du kan. Det är absolut bästa sätt att få tag i rätt storlek. En annan fördel med att köpa plagget i butik är att du lättare får syn på eventuella skönhetsfel eller känner konstiga lukter.