Vintagekläder för barn

När man tänker på barnkläder ska de gärna vara bekväma, slitstarka och sköna för barnet att röra sig i. Detta gör att många inte tror att man kan köpa vintagekläder till barn men sanningen är att det finns många olika tidsperioder där det var minst lika viktigt med barnens komfort som det är nu.

Tidlöst barnmode håller än

Det finns många olika fysiska- och onlinebutiker där man kan hitta fina vintagekläder för barn. Letar man efter fysiska butiker ska man främst kolla i de större städerna. I Stockholm finns det till exempel en hel del bra vintagebutiker med barnkläder på Södermalm. Tips: missa inte handsydda små barnkostymer eller klänningar när du letar efter vintageplagg för de små.

En sjömanskostym från förr

För oss som älskar vintage är det ganska självklart att konstatera: modet idag är inte lika välgjort eller stiligt som förr. Detsamma gäller barnkläder. Några speciella plagg som du inte får missa att leta efter när du är på jakt efter unika vintageplagg är små sjömanskostymer, söta små handstickade koftor, läderskor och bedårande små hattar.

Missa inte retroprint

Utöver att hitta riktiga vintagekläder finns det även nyproduktioner av kläder som tillverkas efter mönster från förr. Många av dessa barnkläder sys upp med retro- eller vintagetyg och är bedårande. Vill man av någon anledning inte köpa vintage är detta ett utmärkt val, eftersom det skapar samma stil som om det vore äkta vintage, men med nyproducerade kläder. Många butiker specialiserar sig på denna typ av barnkläder och du kan hitta dem både online och i fysiska butiker.