Klä ut sig till pirat

Börjar det närma sig Halloween eller har du just blivit inbjuden till en maskerad? Oroa dig inte, trots att det finns massor av alternativ så behöver det inte vara särskilt invecklat eller dyrt. Att klä ut sig till en pirat är ett bra sätt att komma till festen som en rolig figur samtidigt som du med några enkla steg kan fixa dig en kostym utan att behöva lägga ned varken för mycket pengar eller tid. Följ med, vi lär dig hur!

Klä ut dig till pirat – budgetvarianten

Är du ute efter några tips för att klä ut sig till pirat? Då har du hamnat rätt! För att klä ut sig till en pirat måste du först tänka på vilken typ av pirat som du tänker porträttera och hur ambitiös du vill vara. En pirat kan vara allt ifrån en piratkapten med en vacker jacka med massor av medaljer, skjuthål, ett träben och en talande papegoja på axel.

En annan typ av pirat kan vara den typen som jobbade på piratskepp och inte hade någon särskilt hög position eller pondus. Om du siktar på att vara en piratkapten kommer du att behöva lägga ut lite pengar och kanske investera några timmar på att få din perfekta kostym. Väljer du däremot att vara en så kallad skeppsråtta så räcker det med ett par luftiga byxor, en färgglad tröja och en bandana på huvudet.

Saker att tänka på

När du klär ut dig till en pirat så är det viktigt att du tänker på alla små detaljer. Ovanstående tips ger dig själva basen men om du verkligen vill porträttera en pirat så bör du tänka på saker som accessoarer och detaljer. Pirater spendera exempelvis lång tid på sjöss och hade dålig hygien, något som gjorde att de hade dåliga tänder. På buttricks kan du köpa färg till tänderna eller fejktänder.

En annan liten detalj som kommer göra stordåd är vapen. Pirater är inte direkt kända för att vara några trevliga typer och de spenderade sin vardag till sjöss, letandes efter skepp som de kunde borda och stjäla ifrån. Köp eller låna en leksakspistol eller ett plastsvärd för att komplettera din look. Om du är en framgångsrik pirat kanske du också vill investera i vackra smycken som du stulit under dina galna äventyr på de sju haven.

Klä ut dig till pirat

Ha kul på maskerad

Maskerad är ett populärt tema att ha på sina fester och du kommer säkerligen att bli inbjuden ett flertal gånger. Oavsett om du väljer att gå som en pirat eller något annat så finns det alltid flera alternativ när det kommer till exempelvis budget. Om du tycker att det är kul att klä ut sig kan du utan problem investera lite tid men annars kan du ta del av våra bästa trick för att ha kul på maskerad.