Maskeradmask för män

Det finns många stiliga maskeradmasker för män att välja mellan, oavsett om man vill ha en stilren och klassisk mask eller en som är lite mer modern. Vilken mask du väljer kanske beror på vilken typ av maskerad du ska besöka. Ibland har maskerader ett tema som man bör följa, men ibland är det fritt fram att klä sig som man vill.

Venetianska masker är alltid rätt

De traditionella venetianska maskerna är aldrig fel att välja för män. Ofta är de väldigt stilrena, men med diskreta sirliga mönster och i klassiska nyanser. Denna mask är ofta en halvmask och visar således en bit av pannan samt hela näsan, munnen och hakan. Masken adderar mystik till varje tillfälle.

En mask som är lite läskig

Det finns andra masker som är lite mer åt det läskiga hållet. Under medeltiden var pestläkare över hela Europa iklädda denna mask när de besökte pestsmittade patienter. På teckningar från 1600-talet är läkarna avbildade med denna heltäckande huvudbonad som ser ut som ett stort fågelhuvud med näbb. Näbben var fylld med filter av olika aromatiska ämnen. Denna mask var avsedd att fungera likt en gasmask mot smittan. Vill du ha en lite läskigare mask som dessutom har en intressant historia, välj då denna.

Pestmask från Venedig

Inspireras av populärkulturen

Andra masker som man kan bära kan vara inspirerade av populärkulturen. Idag är till exempel masken som hackergruppen Anonymous använder väldigt känd, inte minst efter att samma typ av mask användes för filmen V för Vendetta. Andra masker från populärkulturen som man kan använda är den klassiska Scream-masken samt masken från filmen Eyes Wide Shut. Masker finns helt enkelt i alla möjliga färger, former och utföranden.